Lifewear Bamboo

 

 

Bambus – et materiale som ingenting annet 

Vår egen LIFE WEAR® BAMBOO er på mange måter et bedre miljøvalg enn bomull. Materialet er mykt og smidig og er ideelt for produkter som sokker, undertøy og klær. Bambusen som våre plagg er laget av er 100% biologisk nedbrytbar og fornybar. Bambusen vokser helt organisk uten vanning, plantevernmidler eller gjødsel i plantasjer sertifisert av FSC. Høsting av bambus foregår for hånd, noe som er skånsom både for miljøet og dets innbyggere. Bambus blir stoff i en viskoseprosess der det meste av vannet i prosessen brukes om igjen. 

 

 

Bambus eller bomull? 

Materialene er ikke direkte sammenlignbare. Mange snakker om bomull som om det bare er en variant, noe som er galt. Bomull kan sannsynligvis dyrkes organisk, med god miljøytelse, eller på en måte som ikke bidrar i det hele tatt til bærekraftig utvikling. Konvensjonelt dyrket bomull befruktes med store mengder gjødsel og sprøytes med mange kjemikalier. Felles for all bomull, uavhengig av form for dyrking er at prosessen er svært vannintensiv. Visste du for eksempel at det tar mellom 10.000 og 20.000 liter vann å produsere et kilo bomull? I motsetning til bomull trenger bambus ikke noen vanning overhodet. Det overlever på naturlig nedbør og uten plantevernmidler, fordi det kan motstå alene. 

 

 

Reisen for miljøet – og et bedre plagg 

For å måle miljøytelsen til vår bambusviskose, har vi gjort en unik reise, fra bambusskudd til ferdige plagg, sammen med det uavhengige forskningsinstituttet Swerea IVF. Reisen har vært innledet av intensivt forsknings- og utviklingsarbeid som har pågått i mange år. Livssyklusanalysen som arbeidet har resultert i, viser at LIFE WEAR® BAMBOO har betydelig mindre miljøpåvirkning enn bomull når det gjelder kjemisk og vannforbruk. Miljøytelsen for klimapåvirkning og bruk av jord og energi er også mye lavere enn for tilsvarende bomullsplagg. 

 

 

Hvordan LIVET SLITASJE® BAMBUS er vokst 

• Bambusen i vårt viskose dyrkes naturlig, uten gjødsel eller plantevernmidler. 

• Alle aktører i kjeden er nøye utvalgt og vi har et nært samarbeid gjennom hele prosessen. 

• Bambusen dyrkes i skråningsplantasjer sertifisert av FSC. De fremmer ansvarlig utnyttelse av verdens skoger. Vi bruker ikke land som kan lande heller. 

• Bambus er en av verdens raskest voksende fornybare ressurser og kan vokse mer enn én meter per dag under gunstige forhold. 

• Bambus høstes for hånd og plantes selv etter høsting ved å skyte nye skudd. Bambus produserer 20 ganger mer fiber per hektar enn bomull. 

 

 

Hvordan LIFE WEAR produseres® BAMBOO 

• Når vi produserer vår bambusviskose, gjenbruker vi det meste av vannet i prosessen. 

• Viskosen produseres i en fullt integrert og lukket prosess, med full gjenbruk av kjemikaliene. 

• Viskose av bambus er bleket med miljøvennlig hydrogenperoksid i motsetning til konvensjonell bomull som vanligvis bleket med klor.