Varefakta

Funksjon og materialer

Vi er veldig forsiktige med valg av materialer for våre produkter. Bomullen som brukes er kammet, stabilisert og mercerisert. Ullen vår kommer fra Europa og er garantert fri for mulesing. I flere produkter bruker vi også bambus, noe som gir en fantastisk komfort i det ferdige plagget samtidig som vi har minimal miljøpåvirkning under produksjonsprosessen. Med gode materialer og tekniske produkter som antislipsokker, kompresjonssokker og sokker med løs strikk, kan vi tilby miljøvennlige plagg med høy komfort og god funksjon.

 

 

Bambus

Bambusen som plaggene våre er laget av er fornybare og kommer for det meste fra Mosobambun også kalt "gigantisk bambus". Det er den raskest voksende planten i verden. Bambusen vokser helt organisk uten vanning, plantevernmidler eller gjødsel i skråningsplantasjer sertifisert av FSC. Produksjonen foregår i en fullt integrert og lukket viskoseprosess, med full gjenbruk av kjemikaliene. Det meste av vannet resirkuleres også i prosessen.

• Mindre miljøpåvirkning, vokst helt organisk

• Naturlige egenskaper, holder materialet friskt lenger

• Holder huden kjølig og fungerer fuktighetsregulerende

• Runde, glatte fibre som er gode for sensitiv hud

• Luksuriøst myk og smidig

 

 

Ull

Ull er et utmerket materiale å bruke i sokker og undertøy og mer. Ullens naturlige temperaturregulerende egenskaper holder deg både varm og kjølig. Ullen holder seg frisk i lang tid og dårlige lukter forsvinner når den ventileres ut riktig. Ullen vi bruker kommer fra mulesing-frie bosetninger (mulesing er en smertefull metode når sauehuden skalperes for å holde fluer unna.

 

 

Komprimering

Våre kompresjonsstrømpe er designet for å øke blodsirkulasjonen i fot og ben. Det økte trykket virker forebyggende mot blodpropper og åreknuter. Sokkene motvirker også hevelse og er komfortable for trette ben, da de gir en fin massasjeeffekt. Selv folk uten sirkulasjonsproblemer drar nytte av kompresjonsstrømpe for eksempel flytrafikken eller lange dager på jobb hvor du går og står mye. Alle modellene har gradert kompresjon i tre trinn, velprøvde forsterkninger i sålen for best slitestyrke og de fineste tåsømmene, som er ekstremt tynne og gir overlegen komfort.

 

 

Løs elastisk

Våre sokker med ekstra løse elastiske ben er plassert uten å trykke. De er spesielt tilpasset diabetikere og personer med følsomme ben, men er også komfortable for de som ønsker en komfortabel sokk som ikke sitter stramt. Vi har brukt samme teknikk og fin kvalitet som for våre graderte kompresjonssokker, men for disse sokkene har vi i stedet gradert avtagende trykk. Våre diabetikersokker er også utviklet for å forhindre gnaking og sår. For eksempel har disse sokkene ingen tåsøm på innsiden og ekstra myk frottésåle.

 

 

Anti-skli beskyttelse

Bruk av sklisikre sokker er spesielt viktig for personer med dårligere balanse, redusert styrke og/eller for de som lider av svimmelhet. Men selvfølgelig kan disse sokkene brukes av alle som ønsker bedre grep i trinnet. Faktisk ville mange ulykker unngås hvis flere mennesker brukte anti-skli sokker i hverdagen. Vi er Sveriges største leverandør innen denne produktgruppen og tilbyr den beste anti-skli beskyttelse på markedet. Selvfølgelig er anti-skli beskyttelse 100% silikonbasert og giftfri.