Varefakta/bambus

HVA ER BAMBUS ??

- Bambus er et miljøvennlig materiale som dyrkes helt organisk, uten sprøytemidler.

- Bambus er luksuriøst mykt og behagelig mot kroppen (føles litt som silke)

- Pga mykheten og uten tilsetningsstoffer er kvaliteten ekstra bra for følsom hud/eksem

- Transporterer fukt 3-4 ganger bedre enn bomull og tørker meget fort

- Har naturlige nesten antibakterielle egenskaper – dvs holder seg fresh lenger (lukter ikke like raskt)

- Lar huden puste og er sval når det er varmt og varmer bra når det er kaldt

- Alle våre sokker er forsterket i tå, hæl og såle for beste slitestyrke som et komplement til den myke komforten

Bambusen som våre plagg produseres av kommer fra Mosobambuen, også kalt ”kjempebambus”. Det er den raskest voksende planten i verden og kan vokse opp til 1,2 m i døgnet under gunstige forhold. Høstingen av denne Mosobambuen påvirker ikke den utrydningstruede pandaen ettersom deres føde består av en lavere bambussort. 

 Her vedlegges også presentasjon for vår produsent og leverandør Wiges AB:

LIFE WEAR® BAMBOO

Bambus - et materiale som ikke ligner på noe annet

Vår egen LIFE WEAR® BAMBOO er i mange henseender et bedre miljøvalg enn bomull. Materialet er mykt og mildt, og er perfekt for produkter som sokker, undertøy og klær. Den bambus som våre klær er laget av, er 100% biologisk nedbrytbare og fornybare. Bambus vokser helt organisk uten kunstig vanning, plantevernmidler eller gjødsel i plantasjer sertifisert av FSC. Bambus høsting gjøres for hånd, som er forsiktig både for miljøet og dets innbyggere. Bambus blir stoff i en viskøs prosess der det meste av vannet i prosessen gjenbrukes.

 

 Bambus eller bomull?

Materialene kan ikke sammenlignes direkte. Mange snakker om bomull som om det bare er en variant, noe som er galt. Bomull kan trolig dyrkes økologisk, med god miljømessig ytelse, eller på en måte som ikke bidrar til bærekraftig utvikling i det hele tatt. Konvensjonelt dyrket bomull befruktes med store mengder gjødsel og sprøytes med mange kjemikalier. Felles for all bomull, uavhengig av dyrkningsform, er at prosessen er svært vanntett. Visste du for eksempel at det krever mellom 10 000 og 20 000 liter vann for å produsere et kilo bomull? Til forskjell fra bomull trenger bambus ingen kunstig vanning. Det kan håndtere naturlig nedbør og ingen plantevernmidler, fordi det kan tåle skadedyr med egen kraft.

 Reisen for miljøet - og et bedre plagg

For å måle miljøprestasjonen av vår bambusviskose har vi laget en unik tur, fra bambusskudd til ferdige plagg, sammen med det uavhengige forskningsinstituttet Swerea IVF. Reisen har blitt foretatt av intensivt forsknings- og utviklingsarbeid som har pågått i mange år. Livsyklusanalysen som arbeidet viste, viser at LIFE WEAR® BAMBOO har betydelig mindre miljøpåvirkning enn bomull sett som kjemisk og vannforbruk. Selv miljøprestasjonen til klimaendringer og land- og energibruk er mye lavere enn for tilsvarende bomullsstoffer.

 

Hvordan vokser LIFE WEAR® BAMBOO

• Bambus i vår viskose vokser naturlig, uten gjødsel eller plantevernmidler.

• Alle aktører i kjeden er nøye utvalgt og vi har et nært samarbeid gjennom hele prosessen.

• Bambusen er dyrket i hellningplantasjer sertifisert av FSC. De fremmer ansvarlig bruk av verdens skoger. Vi bruker heller ingen jordbruksmark.

• Bambus er en av de raskest voksende fornybare ressurser, og kan under gunstige omstendigheter vokse mer enn en meter om dagen.

• Bambus er høstet for hånd og etterplanter seg selv etter høst ved å skyte nye skudd. Bambus produserer 20 ganger mer fiber per hektar enn bomull.

 

Hvordan lage LIFE WEAR® BAMBOO

• Ved produksjon av viskøs bambus gjenbrukes det meste av vannet i prosessen.

• Viskosen er produsert i en fullstendig integrert og lukket prosess, med full gjenbruk av kjemikaliene.

• Viskose bambus bleket med miljøvennlig hydrogenperoksyd i motsetning til vanlig bomull vanligvis bleket med klor.

• Bambusviskose er 100% biologisk nedbrytbar og fornybar